Člověk a masožravec nemají stejnou fyziologii těla, což svědčí o tom, že by se člověk neměl stravovat tak, jak to pro něj není přirozené. Pravda je sice taková, že se přizpůsobíme jakékoliv stravě. Respektive, bakterie v našich střevech se zhruba za 3 týdny adaptují na jakoukoliv stravu. Ale za jakou cenu? Pokud nejíme přirozenou stravu, zatěžujeme velmi organismus a jsme nemocní…
Jaké jsou rozdíly?
Člověk Masožravec
Zuby Krátké stoličky a řezáky Dlouhé trháky, žádné řezáky a stoličky
Čelist Pohyblivá do stran Pohyblivá jen vertikálně
Sliny Alkalické, obsahují ptyalin, trávení škrobu Kyselé, žádný ptyalin
Žaludek Podlouhlý a prohnutý Kulatý vak
Žaludeční šťávy Málo HCl a enzymu pepsinu 10-20x více HCl a pepsinu
Játra Neprodukují urikázu Produkují urikázu, odbourávají kys. Močovou
Vitamín C Žádný vlastní vitamín C Produkují vlastní vitamín C
Ruce Prsty určené k jemným manipulacím Drápy určené k trhání
Pot Ochlazování potem Žádné potní póry, ochlazování pomocí jazyka
Zkuste se zamyslet, co tyto rozdíly znamenají a jaké následky způsobují. Toto je otázka toho, co je pro nás přirozené. Druhá otázka se týká zabíjení a zacházení se zvířaty. Myslím, že lidé často zavírají oči před tím co se děje. A to je velmi smutné….