Vánoční sušenky/Christmas cookies

Nedávno jsem zkoušela nový recept na veganské vánoční sušenky a musím říct, že se po nich zaprášilo a určitě je upečeme i na Vánoce

vnon_suenky

Ingredience:
300 g mouky, nejlépe bezlepkový rýžový mix
70 g kokosového cukru
125 g kokosového oleje
50 g najemno nasekaných mandlí
Vanilka
Troška citrónové šťávy
3 lžíce rostlinného mléka (já použila makové)
Ozdobeno raw čokoládou

Postup:
1. Smícháme sypké ingredience a tekuté zvlášť. Mandle je nutné mít nasekané najemno a bez slupky
2. Smícháme dohromady a vytvoříme těsto, které necháme cca 1 hodinu odpočinout ve fólii v lednici
3. Vykrajujeme spíše silnější sušenky
4. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme sušenky 8-10 minut
5. Sušenky po vychladnutí ztuhnou díky kokosovému oleji, ale zároveň zůstanou měkké a lze je ihned konzumovat


I have tried new recipe for Christmas cookies recently. They are more healthy and very tasty.

Ingredients:
300 g gluten-free rice mix flour
70 g coconut sugar
125 g coconut oil (liquid)
50 g almonds (fine chopped without skin)
Vanilla
Lemon juice
3 spoons of vegan milk (I have used from poppy seeds, homemade)
Decorated by my raw chocolate (zdravá čokoláda/raw healthy chocolate)


Procedure:
1. Mix solid and liquid ingredients separately
2. Mix together and make a knead. Wrapp and leave 1 hour in refrigerator
3. Make cookies with molds
4. Pre-heat oven for 180 degree and bake 8-10 minutes
5. After cooling down, cookies will be more solid due to coconut oil, but not so much, so you can eat it directly.