Perníčky/gingerbreads

Perníčky jsou cukroví, které by na Vánoce rozhodně neměly chybět. Jak si je udělat zdravěji? Je to jednoduché:-)

pernky 

 Ingredience:
2 hrnky mouky (bezlepkový rýžový mix)
½ hrnku kokosového oleje
5 lžic medu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky skořice
2 lžičky perníkového koření
1 tzv. veganské vejce (2 lžíce namletého lněného semínka ve vařící vodě)
Špetka soli
Kokosový cukr dle chuti

Postup:
1. Smícháme sypké ingredience
2. Potom přidáme rozehřátý kokosový olej a veganské vejce
3. Mícháme, dokud se těsto nespojí a dáme na ½ hodiny do lednice
4. Vykrájíme perníčky a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 10 minut

Po vychladnutí perníčky trochu ztuhnou, ale stále jsou velmi měkké a můžeme ihned konzumovat.

Gingerbreads is sweet that should be on your table at Christmas time. How can we  prepare it in more healthy way?

Ingredients:
2 cups of favoured flour (gluten free rice mix)
½ cup of coconut oil
5 spoons of honey
1 tea spoon of baking powder
2 tea spoons of cinnamon
2 tea spoons of ginger spices
1 vegan egg (2 spoons of mixed flax seeds and hot water)
Pinch of salt
Coconut sugar (depens on your preference)


Procedure:
1. Mix powdered ingrediences together
2.  Add liquid coconut oil and vegan egg
3. Mix together until knead is created, leave in refrigerator for ½ hour
4. Mould gingerbreads and bake in preheted oven to 175 degrees perhaps for 10 minutes

After cooling down, gingerbreads will be more solid (due coconut oi) but still very soft, so you can eat it.