Čokoládový veganský cheesecake/Chocolate vegan cheesecake

Máte rádi dorty? Tohle bude pro vás ideální varianta!

 

FORMA 28 cm

Krusta oreo:

252 g oreo sušenek
84 g veganského másla nebo kokosového oleje

Čokoládový cheesecake:
350 g vysokoprocentní hořké čokolády (85%)
840 g veganského krémového sýra
189 g kokosového cukru
3 lžíce raw kakaa
2 lžíce kukuřičného škrobu
Vanilkový extrakt
252 ml kokosového mléka (krému) z plechovky

Čokoládová poleva:
224 g vysokoprocentní hořké čokolády (85%)
280 g kokosového mléka (krému) z plechovky

 

POSTUP
Tvorba oreo krusty:
Oreo sušenky (celé) vložíme do mixéru a rozmixujeme na prášek. V misce smícháme s kokosovým olejem nebo máslem a vložíme do formy, která má dno vystlané pečícím papírem. Hmotu rozprostřeme po celém dnu a zarovnáme.
Než si připravíme krém, vložíme do lednice, nebo mrazáku.

 Čokoládový cheesecake:
Smícháme krémový sýr s cukrem, raw kakaem, vanilkovým extraktem, kukuřičným škrobem a kokosovým krémem. Vyšleháme do hladka. Na závěr přidáme rozpuštěnou čokoládu na vodní lázni. Vše důkladně promícháme.
Z lednice vyndáme formu s oreo sušenkami a formu z venkovní části obalíme alobalem, lépe dvě a více vrstev, jelikož budeme péct na vodní lázni.
Na oreo sušenky nalijeme krémovou čokoládovou směs.

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a pečeme na vodní lázni cca 1 hodinu. Potom otevřeme troubu a vypneme ji. Cheesecake ještě zůstane v troubě cca 30-60 min. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a dáme do chladničky nejlépe přes noc ztuhnout.

Čokoládová poleva:
Kokosový krém přivedeme pomalu k varu a přidáme čokoládu, dokud se obě ingredience úplně nespojí, mícháme.
Nalijeme na vychladlý dort a ozdobíme ovocem dle výběru a opět necháme ztuhnout.

 

Spring form 28 cm

Oreo crust:
252 g oreo cookies
84 g vegan butter or coconut oil, melted

Chocolate cheesecake:
350 g chocolate chopped (85% cocoa)
840 g vegan cream cheese
189 g coconut sugar
3 table spoon of raw cocoa
2 tbsp cornstarch
1 tbs vanilla extract
252 ml coconut cream milk (can cream milk)

Chocolate ganade:
224 g chocolate chopped (85% cocoa)
280 ml coconut cream milk (can cream milk)

Procedure:

Oreo crust:
Put oreo cookies with filling into blender and mix it. Stir with melted vegan butter or coconut oil. Put into springform with baking paper (only bottom of springform) and align plane. Put to refrigerator untill you prepare chocolate cream.

Chocolate cheesecake:
Mix vegan cream cheese with sugar, vanilla extract, raw cocoa, cornstarch together and whip it. Finally add melted chocolate and mix it again.
Put springform with oreo out of refigerator and put at least two layers of aluminium foil from the outside, because it will be baked in water bath in oven.
Pour chocolate cheesecake mixture into oreo crust and put into preheated oven (170 degrees) and bake for 1 hour in water bath. Then open the oven, switch it off and let sit inside for 30-60 minutes. Let it cool down in room temperatur and after that put to refrigerator to solidify.

Chocolate ganade:
Bring to boil coconut cream and add chopped chocolate and stir until it is completely mixed.
Pour it on top of the cake and decorate it with fresh fruits. Put again to refrigerator to coool it down.