Pokud chcete udělat někomu radost a zároveň chcete udělat něco zdravého, zde je recept na veganský narozeninový dort ze zdravých ingrediencí
Co budeme potřebovat.
Pečený korpus (forma 20 cm):
Korpus jsem pekla natřikrát, tedy směs rozdělíte na 3 díly. Nebo pokud máte řezací strunu na dort a můžete ho rozdělit na tři díly, můžete upéct jako celek a ušetříte čas.
400 ml rostlinného mléka (já použila kombinaci arašídového a sójového)
1,5 lžíce citrónové šťávy
225 ml kokosového oleje (rozehřátého, ale ne teplého)
Trochu vanilkového extraktu
420 g bezlepkové mouky rýžový mix
65 g kakaa
Cca 130 g kokosového cukru (lze upravit podle chuti)
4 lžíce prášku na pečení+ 1 lžíce jedlé sody
Špetka soli
Pyré ze 3 rozmixovaných jablek
Nejdříve nalijeme citrónovou šťávu do mléka a necháme odstát. Potom smícháme zvlášť sypké a tekuté ingredience. Pořádně promísíme a nakonec do celkové směsi dáme teprve jablečné pyré.
Pečeme na třikrát v předehřáté troubě na 175 stupňů, 25-30 minut. Dobré je použití pečícího papíru.
Čokoládový krém (vnitřek dortu):
150 g vegan krémového sýru (já si ho vyrobila z kešu ořechů, které jsem rozmixovala na máslo s přidáním 1 plechovky kokosového mléka (tuhá část)
Cca 250-300 g tmavé čokolády nebo mléčné, potom nemusíte přidávat cukr
120 ml kokosového mléka z plechu, spíše využijte pevnou část
Krém je nutné udělat den dopředu a nechat vychladit v lednici. Čokoládu roztavíme na vodní lázni a smícháme s ostatními ingrediencemi.
Čokoládový krém (vršek dortu):
400 g tmavé čokolády
1 kokosové mléko z plechovky (tuhá část)
Čokoládu opět roztavíme a smícháme s kokosovým mlékem
Další ingredience:
Jahody a maliny na ozdobu
Kvalitní malinový džem (já použila Schwartau)
If you want to make some fine birthday cake and the healthy one, here is recipe for it. It is completely vegan and from healthy ingredients.
What we will need for cake corpus (20 cm):
Corpus was baked as 3 pieces, but if you have some special knife for cutting of cake, you can save your time and bake it completely.
400 ml vegan milk (I used soya and peanut milk)
1,5 tbl spoon of lemon juice
225 ml coconut oil (liquid but not hot)
Vanilla extract
420 g gluten-free rice mix flour
65 g cocoa
130 g of coconut sugar (it depends how sweet you want it)
4 tbl spoon of baking powder+ 1 tbl spoon of soda
Pinch of salt
3 mixed apples
Mix milk with lemone juice at the beginning. Then mix liquid ingredients together and loose ingredients together. Mix well and finally pour apple puree to complete mixture.
Bake 3times (3 pieces in oven preheated to 175 degrees perhaps 25-30 minutes
Chocolade cream (inside the cake):
150 g of vegan cream cheese (I have made from cashew mixed for butter, mixed with coconut milk from 1 can (solid part))
250-300 g dark chocolade or milk one, then you have not add any sugar
120 ml coconut milk from can (solid part mostly)
Make a creame the day before baking of cake and put to refrigerator to cool. Chocolade melt in water bath and mix with all ingredients.
Chocolade cream (top one):
400 ml dark chocolade
1 coconut milk from the can (solid part)
Melt chocolade in water bath and mix all ingredients. Put to refrigerator
Next ingredients:
Raspberries
Strawberries
Raspberry jam (quality one)