Cizrnový salát/chickpeas salad

Pokud často přemýšlíte, čím nahradit maso nebo jiný živočišný zdroj bílkovin, potom se vám recept na cizrnový salát bude hodit. Velmi dobrý je například s brokolicí na páře.

cizrna 

Ingredience:
• Rajčata (větší množství 400-500 g)
• 2-3 Kokosový olej
• Vařená cizrna (lze použít vařenou cizrnu z plechovky bez soli a na „páře“)
• Oblíbené koření, himalájská sůl
• 2-3 lžíce Lahůdkového droždí


Postup:
1. Na pánvi si předehřejeme kokosový olej
2. Rajčata nakrájíme a vyndáme středy se semínky a zbytek rajčat vložíme do oleje. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání, dokud se z rajčat neoddělí slupka, kterou vytáhneme nebo propasírujeme přes cedník.
3. Přidáme oblíbené koření, bylinky a sůl a 2-3 lžíce lahůdkového droždí
4. Přidáme uvařenou cizrnu a vaříme cca 1 minutu
5. K hotovému salátu jíme buď čerstvou, nebo vařenou zeleninu. Velmi dobrá je brokolice dělaná na páře

When you need to replace some meat or dairy by something more healthy, chickpeas salad is fine tip.

Ingredients:
• Tomatoes (higher amount 400-500 g)
• 2-3 Coconut oil
• Cooked chickpeas
• Favorite spice, himalayan pink salt
• 2-3 spoons of nutrition yeast

Working procedure:

1. Preheat coconut oil in a pan
2. Cut tomatoes and take away seeds from inside. Then put tomatoes to the pan and stew it under lid until you can remove the skin from the tomatoes
3. Add spice, salt and 2-3 spoons of nutritional yeast
4. Add cooked chickpeas and cook perhaps 1 minute
5. Eat salad with raw or cooked vegetables, one of the best is brocolli